Завантаження ...

Тамара Кубракова: “Сучасне мистецтво це дзеркало, яке відображає дійсність”

Тамара Кубракова: “Сучасне мистецтво це дзеркало, яке відображає дійсність” Сумська муніципальна галерея, що знаходиться на вулиці Соборній, 27 - це дивовижний світ мистецтва у всіх його вимірах.

Юлія Настенко, спеціально для міського порталу MistoSumy.com

Тамара Кубракова: “Сучасне мистецтво це дзеркало, яке відображає дійсність”

Сумська муніципальна галерея, що знаходиться на вулиці Соборній, 27 - це дивовижний світ мистецтва у всіх його вимірах. Галерея спеціалізується на сучасному мистецтві і вже велика кількість сучасних авторів виставляла свої роботи у її затишній атмосфері.

Переглядаючи роботи сучасних авторів, я вирішила задати кілька запитань самій пані Тамарі Кубраковій, яка є директором галереї.

- Тамара Василівна, розкажіть будь ласка про історію створення галереї.
- Сумська муніципальна галерея (СМуГа) вікрила свої двері 5 вересня 2009 року, як подарунок мерії для сумчан на день міста. Мер Геннадій Мінаєв перерізав червону стрічку, і галерея запрацювала. З тих пір кожні два тижні відкриваються одна, дві чи три нові виставки.

- Ви співпрацюєте з художниками, котрі працюють в різних видах і жанрах живопису. На що Ви особисто звертаєте увагу, при першій зустрічі з митцем?
- Я не орієнтуюся на власний смак. Сучасне мистецтво – це дзеркало, я якому кожен бачить перш за все себе. Ціль галереї – розширити можливості сумчан у нелегкому процесі самопізнання. Показати сучасне мистецтво у всіх його проявах.

- Ви знаходите митців, чи навпаки?
- Два варіанти однаково можливі. Часто ми самі запрошуємо художників, які ніколи не виставляли свої роботи в Сумах.

- Чи співпрацюєте з початківцями?

- Так, досить часто. У нас проходять і дитячі виставки. Як ось наприклад зараз в залі виставлені роботи художнього гуртка школи №30 “Веселковий дивосвіт”, під назвою "Кожен шлях починається з першого кроку".

- Яка виставка проходить зараз?
- Зараз у нас представлені роботи київського художника Андрія Блудова. З 18 червня до 1 липня буде виставка робіт Анатолія Лавренка (Полтава) під назвою "Образ і колір". Духовний світ ери Водолія. А також виставка художнього текстилю - Майстерня Ніни Негреби.

- Чи багато людей відвідують галерею?
- Так. Галерея розташована у самому центрі міста, що дуже зручно. Нас відвідує як мінімум 100 людей на день, а на відкриттях виставок і  на акціях набагато більше.

- Що б ви хотіли побажати сумчанам?
- Сумчанам я бажаю наснаги, успіхів у всіх починаннях, частіше до нас заходити, і закохуватися в мистецтво.

Фото робіт Андрія Блудова






Юлія Настенко
, спеціально для міського порталу MistoSumy.com
Використані фото автора, та матеріали сайту smuga.org.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: