Завантаження ...

Президент підписав наказ про амністію (відео)

Президент України підписав закон про амністію. За прогнозами всього буде амністовано близько 13 тисяч засуджених. З них понад 3 тисячі залишать місця позбавлення волі, близько пів тисячі осіб отримають скорочення терміну ув'язнення.

Президент України підписав закон про амністію. За прогнозами всього буде амністовано близько 13 тисяч засуджених. З них понад 3 тисячі залишать місця позбавлення волі, близько пів тисячі осіб отримають скорочення терміну ув'язнення, решта тих, хто підпадає під амністію – засуджені умовно.

 

Повністю або частково. Звільнені від покарання будуть насамперед соціально вразливі особи: неповнолітні, вагітні жінки, інваліди, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, пенсіонери та ветерани війни, а також засуджені хворі на активну форму туберкульозу, СНІД чи онкологічне захворювання. Свободу можуть отримати особи, які скоїли і не тяжкі злочини і вже відбули половину терміну ув'язнення. У законі визначено коло осіб, які не можуть бути амністованими. Зокрема це стосується рецидивістів, засуджених довічно, та тих чиї дії призвели до загибелі двох чи більше людей. Амністію повинні почати напередодні Дня Незалежності та завершити впродовж трьох місяців.

MistoSumy.com за матеріалами ОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: