Завантаження ...

Сумчане будуть ходити по цукру

Сумська містобудівна рада визначила проект-переможець конкурсу «Пам’ятник цукру».Над ним працювали два сумські скульптори – Віктор Довголюк та Олексій Шевченко.


Сумська містобудівна рада визначила проект-переможець конкурсу «Пам’ятник цукру».

Над ним працювали два сумські скульптори – Віктор Довголюк та Олексій Шевченко. До речі, в арсеналі останнього вже є дві роботи, що прикрашають місто – «пам’ятник студентам» у сквері Шевченко та пам’ятний знак «Сумка» на Воскресенській. 

Міській голова Геннадій Мінаєв прокоментував цей вибір так: «Відмінна ідея, яка отримала перше місце на засіданні містобудівної ради. Його ідеологія – чудова та й архітектор той самий, а як відомо, стабільність – це ознака майстерності». Пам’ятник планують встановити на Покровській площі, а навколо нього розбити Алею видатних сумчан, зусиллями яких було побудовано місто. Для реалізації цього проекту планують залучити спонсорів та меценатів.

Проект-переможець являє собою модуль сходинок розміром 15 см, що по спіралі ведуть на вершину постаменту. Спіраль символізує поштовх до постійного розвитку та вселяє надію на поновлення та відродження цукрової індустрії в Сумах. Модуль сходинки створює пам’ятник розміром 2,4 х 2,4 х 2,4 м.

Куб символізує всесвіт, стабільність. Вершина постаменту символізує високий статус людини, яка своєю працею возвеличується та розбудовує суми, наслідуючи гасло родини Харитоненків «Працею возвеличуюсь». Таким чином, проект має ідейно виховне навантаження.

На День міста на вершину п’єдесталу урочисто будуть сходити сумчани – і школярі, і сивочолі, які своїми надбаннями возвеличують рідне місто.

У будні та свята кожен з нас зможе по сходинках зійти на вершину постаменту, щоб отримати наснагу та натхнення, а, можливо, й уявити себе на вершині доброї слави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: