Завантаження ...

Заява Ради коаліції "За рідне місто" щодо подій 23 червня у сесійній залі

  25 червня Рада коаліції "За рідне місто" у Сумській міській раді оприлюднила заяву з приводу екстремальної ситуації, що виникла під час ранкового пленарного засідання ХLIV сесії Сумської міської ради.

  25 червня Рада коаліції "За рідне місто" у Сумській міській раді оприлюднила заяву з приводу екстремальної ситуації, що виникла під час ранкового пленарного засідання ХLIV сесії Сумської міської ради.
  З приводу подій, що відбулися 23 червня 2010р. в сесійному залі під час засідання Сумської міської ради маємо заявити наступне:
1. На жаль, факти спроби зриву пленарних засідань Сумської міської ради стають все частішими. Під час останнього пленарного засідання мали місце протиправні дії вчинені за участю сторонніх фізичних осіб, присутніх на засіданні ради. Таким чином є підстави вважати, що робота сесії розглядається окремими представниками територіальної громади як можливість створення штучного протистояння в сумському суспільстві.
2. Як керівники фракцій, які зобов’язані забезпечити якісну роботу депутатів своїх фракцій, ми одностайно наполягаємо на тому, що при виникненні подібних інцидентів, персональну відповідальність несуть керівників усіх фракцій та груп, що входять до Сумської міської ради.
3. Ми наголошуємо на тому, що орган місцевого самоврядування зобов’язаний вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції та законів України. За нормами Регламенту роботи Сумської міської ради V скликання: "особи, присутні на пленарних засіданнях, повинні утримуватися від публічних проявів свого ставлення до того, що відбувається на засіданні. І не порушувати порядок". Будь-яке зловживання правами під час пленарних засідань як депутатами міської ради, так й іншими присутніми особами є недопустимим та повинно унеможливлюватися як керівниками фракцій, так і працівниками правоохоронних органів.
4. Відтак, ми звертаємося до керівників політичних та громадських організацій міста з вимогою дотримання Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", норм Регламенту роботи Сумської міської ради V скликання з метою недопущення подібних інцидентів з боку членів очолюваних ними об’єднань. Ми звертаємося до міського голови м. Суми Геннадія Мінаєва та правоохоронних органів з вимогою забезпечити особисту безпеку кожного депутата під час проведення пленарних засідань Сумської міської ради.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: