Завантаження ...

Сумські альпіністи підкорили гору Манаслу в Непалі

Гора Манаслу заввишки 8 тисяч 158 метрів, що знаходиться в Непалі. 26-го вересня її вершини дісталися сумчани Дмитро Нечепоренко та Володимир Рошко.

Гора Манаслу заввишки 8 тисяч 158 метрів, що знаходиться в Непалі. 26-го вересня її вершини дісталися сумчани Дмитро Нечепоренко та Володимир Рошко. Витратили на це весь минулий місяць.

Вартість подорожі склала 4 тисячі доларів на одну людину. Піднімались на вершину без додаткового кисню, але перед тим, для акліматизації, йшли 12 днів по 4 години від табору до табору. 

“Під Манаслу ми діставались 10 днів. 14-го вересня дійшли до базового табору на висоті 4 800 м. Це місце з якого починається сходження на вершину. Ми вийшли о 2 ночі, о 10-й були на вершині і спустились до обіду. Навіть після того, як піднявся на вершину, в тебе немає емоцій. Ти не розумієш де ти та хто ти. У тебе є тільки бажання скоріше спуститися. І розуміння того, що відбулось приходить тоді, коли ти вже спустився, приїхав у Суми”, – розповідає про сходження альпініст Володимир Рошко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: