Завантаження ...

На Сумщині шахрайка знімала гроші з чужих карток

онотопською місцевою прокуратурою 34-річній конотопчанці повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Конотопською місцевою прокуратурою 34-річній конотопчанці повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. З ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканка м. Конотоп розробила та втілила в життя шахрайську схему викрадення коштів з чужих банківських рахунків. Для цього жінка підшукувала в мережі Інтернет оголошення про продаж товарів з інших регіонів. Телефонувала продавцю, повідомляючи про намір купити зазначену річ. При цьому вона домовлялась про переказ коштів за товар на банківську картку. У подальшому телефонувала вже від імені співробітника банку власнику картки, інформувала про зарахування обумовленої суми та дізнавалась необхідну конфіденційну інформацію, яка дозволяла в подальшому безперешкодно знімати кошти з чужого рахунку.

«Необачність громадян, яких неодноразово попереджали про заборону розголошення таких даних стороннім особам, призвела до викрадення з їх рахунків від 2 до 8 тис грн. Загалом підозрювана в шахрайстві з початку року ошукала 5 осіб на загальну суму понад 20 тис. грн. За скоєне жінці загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», - зазначає керівник Конотопської місцевої прокуратури Сергій Сегида. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: