Завантаження ...

Шість років загрожує «домушнику”, який обкрадав квартири сумчан

Сумською місцевою прокуратурою у вівторок, 14 листопада 2017 року, повідомлено про підозру 34-річного чоловіка, стосовно якого зібрано достатньо доказів причетності до обкрадання квартир сумчан.

Сумською місцевою прокуратурою у вівторок, 14 листопада 2017 року, повідомлено про підозру 34-річного чоловіка, стосовно якого зібрано достатньо доказів причетності до обкрадання квартир сумчан. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно та поєднана з проникненням у житло) КК України.

Як повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Антон Алєксєєв, встановлено, що підозрюваний лише за останній місяць обікрав шість домоволодінь. Так званий «домушник» заходив посеред білого дня в під’їзд, обирав двері, замок яких видавався йому нескладним, далі за допомогою спеціального приладдя відчиняв їх та проникав до квартири. Усього декілька хвилин зловмисник витрачав на пошуки цінних речей, а потім зі здобиччю неквапливо, щоб не привертати уваги, ішов геть. За вказаний період підозрюваний збагатився на суму понад 60 тис. грн.

За клопотанням прокуратури у середу, 15 листопада 2017 року, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави - 192 тис. грн. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Досудове розслідування триває, встановлюється причетність підозрюваного до інших аналогічних злочинів. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: