У Сумах обговорювали ситуацію щодо встановлення лічильників на газ

У ПАТ «Сумигаз» обговорювали ситуацію, що склалась у Сумах із встановленням загальнобудинкових та індивідуальних лічильників на газ.

У ПАТ «Сумигаз» обговорювали ситуацію, що склалась у Сумах із встановленням загальнобудинкових та індивідуальних лічильників на газ.



У ПАТ «Сумигаз» обговорювали ситуацію, що склалась у Сумах із встановленням загальнобудинкових та індивідуальних лічильників на газ. Засідання відбувалось у закритому режимі. По його завершенню голова правління ПАТ повідомив, що є варіанти, щодо виходу з кризи.

За словами голови правління ПАТ «Сумигаз», наразі у Сумах 134 будинки, які вони повинні облаштувати загальними приладами обліку.

Олександр Лисенко, Сумський міський голова, зазначив: «Ми готові на відшкодування відсотків, якщо ви берете кредит на встановлення лічильника. Це 100 % погашення відсотків. Ми готові розробити цю програму. Що стосується соціальних верст населення, наш соц. захист зараз займається, ті люди, у яких обмежена фінансова можливість – це не захищені верстви населення: це учасники АТО, інваліди, багатодітні сім′ї. Ми готові розглянути для того, щоб їм соціально допомогти за рахунок бюджету міської ради. Але всі кошти в бюджеті ми не знайдемо»

У Сумах продовжується акція протесту мешканців будинку на Зеленко, 10. Вони вже 5 днів без газу. Вулиця Прокоф’єва перекрита у районі магазину «Амбар». Також до акції приєднались мешканці будинків Харківська 38 та СКД 3/1. Вони вимагають встановлення комерційного засобу обліку газу згідно законодавства.

Нагадаю, виходили люди минулої п’ятниці – бо їм відключили газ.

Андрій Герус , експерт з енергетики ГО «Реанімаційний Пакет Реформ», повідомив: «Люди не хочуть загально будинкових лічильників в принципі. Не те, що за свої гроші, мова про це навіть не йде, вони навіть не хочуть такі загально будинкові за гроші облгазу. Люди мають право на індивідуальні лічильники за законом. Вимоги про будинкові лічильники ні в якому законі має. Є рішення Донецького апеляційного господарського суду, де є рішення суду проте, що будинкові лічильники це незаконно. Люди мають право на індивідуальний облік газу»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: