Сумські вогнеборці ліквідували дві пожежі житлових будинків

17 грудня о 02:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на вул. Старопутивльській у м. Білопілля.

17 грудня о 02:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на вул. Старопутивльській у м. Білопілля.



17 грудня о 02:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку на вул. Старопутивльській у м. Білопілля. Про пожежу сповістила господарка. На місце події було направлено черговий караул 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вже за 3 хвилини вогнеборці прибули на виклик і встановили, що полум’ям охоплена частина покрівлі. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовану господарчу споруду.

О 02:25 пожежу локалізували та не допустили її подальшого розповсюдження, о 03:24 – ліквідували. Всього до гасіння було залучено 6 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Внаслідок загоряння знищено покрівлю на площі 5 кв. м, пошкоджено покрівлю на площі 6 кв. м, перекриття на площі до 6 кв. м.
Ймовірна причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

А 16 грудня об 11:59 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація про загоряння будинку на вул. О. Кошового у смт Недригайлів. Про пожежу повідомила власниця помешкання. На місце події було направлено відділення чергового караулу 16-ї
Державної пожежно-рятувальної частини.

До приїзду рятувальників господарі намагалися самотужки подолати полум’я, але бажаного результату це не дало. Прибувши за 4 хвилини на виклик, вогнеборці встановили, що горить перекриття навколо димохідного каналу печі. Гасіння ускладнювала задимленість горища. Існувала загроза поширення полум’я на саме помешкання та на розташовані під одним дахом з ним господарчі приміщення.

О 12:10 пожежу локалізували та не допустили її подальшого розповсюдження, о 12:35 – ліквідували. Всього на гасіння було залучено 3 чоловіки особового складу та 1 одиницю спецтехніки.

Внаслідок загоряння знищено перекриття на площі до 4 кв. м, пошкоджено перекриття на площі до 10 кв. м, димохідний канал печі опалення, речі домашнього вжитку.

Ймовірна причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей. Як свідчить статистика, з похолоданням дана причина фіксується у більшості пожеж. Тому рятувальники вкотре наголошують: обігріваючи оселю, слідкуйте за станом печей та димоходів. Не забувайте чистити сажу. Не складайте поблизу та не сушіть на печі горючі предмети. У жодному разі не розпалюйте вогонь бензином та не залишайте обігрівальні прилади без нагляду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: