Завантаження ...

Люди «гинуть» за метал?

Працівники поліції Сумської області протягом останнього тижня виявили дванадцять злочинів, пов’язаних з крадіжками металу, та затримали за підозрою у їх скоєнні п’ятьох осіб.



Працівники поліції Сумської області протягом останнього тижня виявили дванадцять злочинів, пов’язаних з крадіжками металу, та затримали за підозрою у їх скоєнні п’ятьох осіб.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження крадіжок, працівники Сумського районного відділу поліції встановили особу зловмисника, який протягом грудня - січня вчинив ряд крадіжок металу з території непрацюючого дитячого оздоровчого центру «Пролісок». Встановлено, що 20-річний чоловік, аби «заробити» грошей, приноровився тихцем знімати секції металевої огорожі з паркану центру та здавати їх в металобрухт. Так, протягом чотирьох «походів» на цей своєрідний промисел, зловмисник примудрився поцупити 21 металеву секцію та великі металеві ворота, завдавши власнику збитків на суму понад 38 000 гривень.

У Білопіллі працівники місцевої поліції затримали 35-річного чоловіка, який, перебуваючи на території парку відпочинку поблизу вулиці Сумської, викрав звідти чотири металеві лавочки. Викрадене майно поліція вилучила.
В Старому Селі Сумського району, поліція затримала 31-річного місцевого жителя, який протягом січня скоїв чотири крадіжки металу. Здобиччю зловмисника стали кілька секцій металевої огорожі, які він встиг поцупити з паркану, що огороджує територію молочно-товарної ферми, та понад п’ятдесят метрів алюмінієвого кабелю з цього ж об’єкту.

В селищі Низи 33-річний чоловік, зірвавши замок на дверях чужого нежилого будинку, проник в середину та викрав звідти всі вироби з металу, які потрапили на очі, щоб здати їх в металобрухт. Збитки, які зловмисник завдав господарю, складають 800 гривень.

А 26-річний сумчанин з території приватної фірми на вулиці Тополянській, виніс металеві вироби загальною вагою 120 кілограмів. Викрадене у зловмисника вилучене.

За фактами крадіжок металу поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1-3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. В залежності від тяжкості скоєного злочину зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді штрафів, обмеження, або навіть позбавлення волі на строк від трьох до шести років. То чи варто ризикувати, щоб потрапити до в’язниці?

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: