Завантаження ...

Поради від поліції стосовно дитячої безпеки

Аби діти не стали жертвами нещасного випадку під час зимових забав, поліція подає батькам кілька порад, як вберегти малечу від нещастя.



Зима у багатьох асоціюється з веселими святами, катаннях на ковзанах та санчатах, мандрівками на лижах, іграми у сніжки і т.д. Аби діти не стали жертвами нещасного випадку під час зимових забав, поліція подає батькам кілька порад, як вберегти малечу від нещастя.

Збираючи дитину на вулицю, одягайте яскравий верхній одяг, бажано – зі світловідбивними вставками. Така дитина помітна на досить великій відстані як самим батькам, так і іншим громадянам, в тому числі й водіям автомототранспорту. Якщо таких елементів на одязі немає, їх варто закріпити на тканині.

Не дозволяйте дітям будувати зі снігу чи льоду печери, тунелі, високі стіни - «споруда», обвалившись, може придавити та поховати під собою дитину, що призведе до непередбачуваних і навіть летальних наслідків.

Якщо діти йдуть кататися на ковзанку чи на гірку – слід впевнитися у відсутності небезпек як поблизу місця катання, так і на ньому. Адже навіть найменша перешкода на такій «трасі» може призвести до травм. Бажано, аби під час катання малечі на гірці був присутній хоча б один з батьків – доросла людина у випадку травми зможе швидко зорієнтуватися і подати необхідну дитині допомогу. Прослідкуйте, аби санчата, лижі, льодянки та ковзани були справні й нічим не заважали дитині.

Не дозволяйте дітям гратися біля автотрас, доріг та проїздних частинах вулиць там, де працює снігоприбиральна техніка. Також потрібно слідкувати, щоб вони не гралися й не ходили близько під вікнами, балконами та дахами будівель – існує небезпека потрапити під очистку з дахів снігу або під бурульки.

Слід пояснити малечі, чому неможна виходити на лід, щоб спробувати його на міцність, гризти бурульки або прикладати язика до металевих виробів. Детально розкажіть, до чого можуть призвести подібні необережності.
Тож будьте уважними та обережними, і нехай ваші діти ростуть здоровими.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: