Завантаження ...

Під кримінал за зберігання нелегальної зброї: на Сумщини роззброїли 59-річного чоловіка (+фото)

Факт зберігання без відповідних дозволів двох одиниць вогнепальної зброї, пороху та понад чотири десятки набоїв задокументували поліцейські Середино-Буди.



Факт зберігання без відповідних дозволів двох одиниць вогнепальної зброї, пороху та понад чотири десятки набоїв задокументували поліцейські Середино-Буди. Власником цього озброєння виявився 59-річний житель району. Поліцейські вилучили «знахідки» та відкрили за даним фактом кримінальне провадження.

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання поліцією Середино-Будського району, одному з дільничних офіцерів поліції поступила інформація від жителів одного з сіл, що їх 59-річний односелець нелегально зберігати в себе вдома вогнепальну зброю та боєприпаси.

Аби перевірити отриману інформацію кілька дільничних завітали до помешкання підозрюваного громадянина, і не дарма. Під час огляді його житла поліцейські знайшли пістолет Браунінг " дамського типу" калібру 5,6 мм. (зразка 1906 року) та 46 патронів до нього калібру 5,6 мм, гладкоствольну мисливську рушницю ІЖ-58 16 калібру та дві металеві банки з речовиною за зовнішніми ознаками схожу на порох вагою близько 150 грамів. Ніяких дозвільних документів власник цього озброєння не мав. Зі слів чоловіка пістолет з набоями, рушниця та порох залишились йому в спадок.

Співробітники поліції вилучили всі ці «знахідки» та направили на експертне дослідження, а за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне зберігання зброї … без передбаченого законом дозволу». Санкція статті передбачає кримінальне покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

«Користуючись нагодою, звертаюсь до всіх власників нелегальної зброї не наражати себе та своїх рідних на небезпечне сусідство з цими предметами і здати їх до поліції, - коментує Сергій Забозлаєв, начальник Серединобудського відділення поліції. – Та нагадую, що лише добровільна здача зброї, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів та матеріалів дозволить їх власникам уникнути кримінальної відповідальності за їх зберігання».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: