Завантаження ...

Інтернет-шахраї ошукали фермера з Сумщини на 300 тис. грн

Намагаючись придбати мінеральні добрива перед початком весняних сільгоспробіт, голова фермерського господарства скористався Інтернет-оголошеннями.



Намагаючись придбати мінеральні добрива перед початком весняних сільгоспробіт, голова фермерського господарства скористався Інтернет-оголошеннями. А коли натрапив на вигідну пропозицію та зв’язався з так званим продавцем, останній виявився звичайним аферистом.

Повідомлення про шахрайство до поліції надійшло від 44-річного жителя Липоводолинського району, голови агрофірми, який повідомив, що скориставшись оголошенням в Інтернеті, натрапив на афериста, який ошукав його майже на 300 тисяч гривень. За словами чоловіка, він вперше вирішив скористатись всесвітньою мережею та зекономити на придбанні мінеральних добрив, а натомість втратив чималу суму коштів.


Потерпілий розповів у поліції, що спочатку зв’язався з представником однієї з крупних компаній, що знаходиться у Києві. Чоловіки домовились про спосіб оплати та терміни отримання товару. За домовленістю він перерахував обумовлену суму грошей та підтвердив заказ. Коли ж під час чергової телефонної розмови відправник почав плутатись у термінах відправки, чоловік повідомив, що поскаржиться в поліцію, після чого телефон продавця перестав відповідати, а оголошення видалили з сайту.

В поліції за даним фактом вже відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 «Шахрайство, вчинене у великих розмірах» Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці намагаються встановити і затримати всіх причетних до шахрайської схеми.

Відділ комунікації поліції в сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: