Завантаження ...

Незадоволених роботою громадського транспорту сумчан посилають у Facebook

Опубліковано відповідь влади на електронную петицію сумчан щодо створення окремого ресурсу, де містяни могли б залишати скарги на работу перевізників, а чиновники були б зобов'язані на них реагувати.



Опубліковано відповідь влади на електронную петицію сумчан щодо створення окремого ресурсу, де містяни могли б залишати скарги на работу перевізників, а чиновники були б зобов'язані на них реагувати.

Нагадаємо, автор петиції Сергій Бойко писав: "С целью контроля и качества перевозок пассажиров в транспорте частных перевозчиков, предлагаю создать ресурс, возможно на «інформаційний портал Сумської міської ради» , в котором все свидетели неудовлетворительного состояния маршрутки, грязь в салоне, дыры в потолке/ полу автобуса, похабного обращения водителя к пассажирам, курение в салоне или на остановках, того или иного нарушения водителем ПДД и прочие нарушения, которые возможно были зафиксированы на фото или видеосъемку, смогут быть выложены на портале/сайте и доступны для обзора всем пользователям. После чего власти обязаны будут отреагировать на данного вида жалобу и обязательно дать ответ о том что СДЕЛАНО!!! (а не угрозы и обещания) с транспортным средством, водителем, перевозчиком, для предотвращения подобного, и люди сами увидят на сколько эффективно в этом плане власти борются за благополучие пассажиров. Тогда не придется никому обещать и грозить созданием всякого рода комиссий с целью проверки состояния ТС и качества перевозок, так как пассажиры сами решат комфортно ли и качественно их обслуживают перевозчики, ведь именно для ЛЮДЕЙ!!!! существует общественный транспорт".

Його підтримали більше 320 сумчан.

На петицію відповіли: "За результатами розгляду електронної петиції «Общественный контроль маршрутного транспорта» повідомляємо наступне.


З метою сприяння вивченню громадської думки, забезпечення своєчасного публічного реагування на пропозиції та зауваження громадськості, відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради створено офіційну сторінку у соціальній мережі Facebook. На відповідній сторінці громадяни активно розміщують свої пропозиції та зауваження щодо роботи, як приватного так і комунального міського пасажирського транспорту.

Також місто Суми є активним учасником інтерактивної веб-платформи «Відкрите місто», яка містить розділ «Транспорт», де активні громадяни вже не перший рік розміщують свої звернення та пропозиції.

Окрім цього з 1 березня 2018 року за дорученням Сумського міського голови розпочне свою роботу комісія, яка перевірятиме роботу приватного громадського транспорту.

Враховуючи вищевикладене, можна зазначити, що створення додаткового веб-ресурсу з метою контролю якості перевезень у приватному громадському транспорті є недоцільним".

Ознайомитися з петицією та відповіддю можна тут.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: