Завантаження ...

Увага! На Сумщині активізували шахраї, що представляються працівниками поліції

34 тисячі гривень «сплатили» дві літні жінки невідомим зловмисникам за «порятунок» сина від поліції. Наразі правоохоронці ведуть пошуки так званих псевдополіцейських та вкотре застерігають жителів області від подібних аферистів.



34 тисячі гривень «сплатили» дві літні жінки невідомим зловмисникам за «порятунок» сина від поліції. Наразі правоохоронці ведуть пошуки так званих псевдополіцейських та вкотре застерігають жителів області від подібних аферистів.

До чергової частини Лебединського відділення поліції звернулись дві літні жінки, які повідомили, що їх ошукали невідомі зловмисники, назвавшись працівниками поліції. За словами заявниць, одній з яких 88, іншій 81 рік, їм обом на стаціонарний телефон надійшов дзвінок від незнайомця, який повідомив, що син вчинив ДТП та знаходиться в поліції. І аби їх родичів не притягли до кримінальної відповідальності, запропонували вирішити це «питання» за грошову винагороду.

Розгублені старенькі одразу погодились на умови аферистів. Після чого, домовившись з ними про зустріч, віддали їм одна 10 тисяч гривень, інша – 24 тисячі. А коли пізніше зателефонували синам, виявилось, що кожен займався своїми справами і до поліції не потрапляв.

«Під час перевірки правоохоронці встановили, що аферисти пересувались на автомобілі світлого кольору, - коментує Олег Цуріков, начальник Лебединського відділення поліції. – Є припущення, що це був один і той самий зловмисник. За описом бабусь, чоловік, що приходив за грошима, на вигляд 30 років, 180 см зросту, середньої тілобудови, одяг темного кольору. Тому, якщо будь-кому відома інформація, що допоможе у розшуку зловмисника чи інформація, що може допомогти слідству, повідомте про це на гарячу лінію «102», або за телефонами чергової частини Лебединського відділення поліції: (066) 86 07 142. Анонімність гарантуємо».

А за даним фактом працівники поліції вже відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вкотре звертаються до всіх громадян не бути занадто довірливими з незнайомцями, завжди перевіряти отриману інформацію та не квапитись «вирішувати кримінальні питання». Не варто панікувати та виконувати всі забаганки незнайомців. Адже якщо розмова йде про гроші, можете бути певні, телефонують шахраї.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: