Завантаження ...

Крадіжки мопеду, одягу та металу за минулу добу розкрили правоохоронці Сумщини (+фото)

Дільничні та оперативники Лебединського відділення поліції за минулу добу розкрили три крадіжки приватного майна громадян.



Дільничні та оперативники Лебединського відділення поліції за минулу добу розкрили три крадіжки приватного майна громадян. «Трофеями» зловмисників стали мопед, металеві вироби та одяг.

Коли до чергової частини районного відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку мопеда з приватного домогосподарства 65-річного жителя Лебединського району, на виклик негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. Вже на місці події правоохоронці з‘ясували, що невідомий злодій проник у двір потерпілого, перелізши через паркан від сусідів. Транспортний засіб викотив вручну та заховав у найближчому лісо масиві. В ході проведення розшукових заходів оперативники з‘ясували, що до крадіжки мопеду «доклав руку» 25-річний житель райцентру. Молодий чоловік планував збути свій «трофей» до найближчого метало приймальника, однак його планам завадили правоохоронці.

Того ж дня до поліції за допомогою звернулася 38-річна жителька одного з сіл району. Вона розповіла: у неї обібрано літню кухню. Як встановили прибулі дільничні офіцери, крадій проник до приміщення, виставивши шибку з вікна. За приблизними підрахунками, злодій виніс металевих виробів на суму близько тисячі гривен. Як з‘ясувалось у подальшому, до крадіжки виявився причетний неодноразово судимий за вчинення тяжких злочинів 30-річний місцевий чоловік.

Жертвою крадіжки став ще один житель Лебединщини – у 50-річного громадянина з будинку була викрадена зимова куртка. Як з‘ясував дільничний, одяг «прихватизував» 57-річний житель сусіднього району. Виявилось, що зловмисник просто скористався неуважністю власника житла, котрий, виходячи з дому, забув замкнути вхідні двері.

«Наразі за всіма фактами вже відкриті кримінальні провадження за відповідними частинами статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», слідство по справах триває, - коментує події керівник лебединського відділення поліції Олег Цуріков. – Я ще раз застерігаю громадян: їм слід більш відповідально та уважно ставитися до збереження свого майна, не залишати свій транспорт без нагляду навіть на кілька хвилин, а йдучи з дому - ретельно закривати і замикати вікна, двері та хвіртки. Жителям приватного сектору не зайвим буде завести собаку, а власникам квартир - облаштувати своє житло охоронною сигналізацією, яка й по сьогодні залишається найкращим способом упередження крадіжок».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: