Завантаження ...

Чергове шахрайство - реальні гроші за віртуальний товар

Майже 6 000 гривень втратив через свою надмірну довірливість 30-річний житель Шостки. Чоловік перерахував 100% передоплати за купуємий на відомому інтернет - ресурсі ноутбук



Майже 6 000 гривень втратив через свою надмірну довірливість 30-річний житель Шостки. Чоловік перерахував 100% передоплати за купуємий на відомому інтернет - ресурсі ноутбук, а в результаті залишився і без грошей, і без техніки.

В поліцію з заявою про шахрайство звернувся 30-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що знайшов на відомому сайті оголошень ноутбук по привабливій ціні. Він зв’язався з продавцем за вказаним в об’яві номером телефоном та домовився з ним про купівлю. За умовою опонента, придбати портативний комп’ютер можна лише за 100% передоплатою на вказаний номер банківської картки, адже на товар розповсюджується суттєва знижка.

Чоловік виконав умови, перерахувавши 5 650 гривень і став чекати від продавця номера декларації, за якою зможе отримати куплений товар у перевізника.

Проте номеру накладної він так і не отримав, а на його чисельні дзвінки продавець весь час просить його зачекати, вигадуючи різні причини.

Наразі правоохоронці вживають необхідних заходів щодо встановлення особи зловмисника та повернення потерпілому втрачених коштів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Працівники поліції застерігають всіх громадян від подібних зловмисників та радять користуватись перевіреними Інтернет-магазинами, а за товар сплачувати при його отриманні. Пам’ятайте, що за кожним другим оголошенням в Інтернеті може ховатись звичайнісінький шахрай.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: