Завантаження ...

На Сумщині офіціантка кафе присвоїла забутий відвідувачем телефон

У Шостці поліцейські викрили офіціантку кафе, яка присвоїла забутий мобільний телефон клієнтки.



У Шостці поліцейські викрили офіціантку кафе, яка присвоїла забутий мобільний телефон клієнтки. І хоча власниця гаджету повернулась за ним наступного дня, 19-річна працівниця розважального закладу так і не повернула їй знайдений мобільний. В поліції дії спритниці кваліфікували як крадіжку та розпочали щодо неї кримінальне провадження.

В поліцію з заявою про розшук втраченого мобільного телефону звернулась 20-річна жителька Шостки. Молода жінка розповіла, що втратила в одному з кафе міста свій дороговартісний гаджет, коли перебувала там у якості відвідувачки. За словами заявниці, вона наступного дня повернулась за ним до цього розважального закладу, проте обслуговуючий персонал заперечував свою причетність до знайденої речі.

«В ході перевірки цього повідомлення поліцейські встановили, що телефон знайшла та залишила собі 19-річна офіціантка закладу, - розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – І хоча остання спочатку заперечувала свою причетність до знайденої речі, поліцейські знайшли необхідні докази і відкрили у відношенні неї кримінальне провадження».

Пізніше дівчина зізналась, що забутий клієнткою гаджет вона залишила собі, а потім і сама його загубила.

Наразі кримінальне провадження, відкрите за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», вже спрямоване до суду. Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Втім, остаточне покарання підозрюваній визначить суд.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: