Завантаження ...

На Сумщині триває боротьба з браконьєрами (+фото)

Триста метрів риболовних сіток та чималий вилов риби вилучили у місцевого чоловіка працівники Середино-Будського відділення поліції.



Триста метрів риболовних сіток та чималий вилов риби вилучили у місцевого чоловіка працівники Середино-Будського відділення поліції. Тепер зловмиснику доведеться відшкодувати завдані збитки та сплатити штраф.

До чергової частини Середино-Будського відділення поліції надійшло повідомлення від інспекторів прикордонної служби про те, що ними під час патрулювання прикордрнної смуги, на водоймищі у смт. Зноб-Новгородське Середино-Будського району, виявлений чоловік, котрий займається незаконним виловом риби.

Під час виїзду на вказану водойму, місце поліцейські застали місцевого 65-річного чоловіка. У нього було виявлено та вилучено 300 м риболовних сіток та останній улов: три десятки карасів, кілька сомів та товстолобів.

Наразі слідчими Середино-Будського відділення поліції відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Вилучений улов направлено на експертне дослідження для встановлення розміру нанесеної шкоди державі та природі. Чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неопадатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього здобутого.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: