Завантаження ...

Спорт має бути безпечним (Народные новости)

Про це йшлося на семінарі з охорони праці для представників організацій та установ Сумщини, що належать до сфери фізичної культури і спорту.



Про це йшлося на семінарі з охорони праці для представників організацій та установ Сумщини, що належать до сфери фізичної культури і спорту. Із вимогами безпеки під час навчально-тренувальних заходів присутніх ознайомили фахівці Держпраці, Фонду соціального страхування, Сумської обласної ради профспілок, Управління молоді та спорту Сумської СОДА.

Основне завдання заходу – об’єднання зусиль у створенні на робочих місцях спортсменів і тренерів умов праці, що відповідатимуть вимогам законодавства, а також забезпечення їх прав у сфері соціального страхування.

Завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Сумській області Олена Влізько в ході семінару розповіла присутнім про причини настання нещасних випадків на виробництві. Так більшість людей травмується через нехтування вимогами інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків. Такі фактори мають організаційний характер. На другому місці психофізіологічні причини трагедій. А саме, особиста необережність працівника.

Особливу увагу присутніх Олена Влізько звернула на основні шляхи запобігання нещасним випадкам під час навчально-тренувальної діяльності.

Учасники семінару обговорили гарантований законодавством соціальний захист працівників сфери фізичної культури та спорту, контроль профспілок за реалізацією конституційних прав працівників на охорону життя і здоров’я у процесі трудової діяльності.

Представники спортивних установ у ході заходу отримали відповіді на низку питань стосовно соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, створення і забезпечення належного функціонування системи управління охороною праці в установах та організаціях, а також пакету типових інструкцій, норм, положень та інших документів з охорони праці, які повинні бути на підприємстві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: