Завантаження ...

На Сумщині підприємець відповідатиме в суді за привласнення 143 тисяч гривень

Сумською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно приватного підприємця, який привласнив частину коштів



Сумською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно приватного підприємця, який привласнив частину коштів, виділених на ремонт водогону.

У ході слідства встановлено, що між Миколаївською сільською радою Сумського району та приватним підприємцем у 2017 році укладено договір на виконання будівництва водогону в с. Постольне Сумського району. Вартість робіт за вказаним договором склала майже 946 тис грн.

З метою привласнення коштів приватний підприємець до актів виконаних робіт вніс завідомо неправдиву інформацію про перелік та об’єми фактично виконаних робіт, використаних матеріалів, які нібито використовувались, зокрема про завищену кількість матеріалів.

Як повідомив прокурор Сумського відділу Сумської місцевої прокуратури Ігор Слинько, відповідно висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи вартість та обсяг виконаних робіт підприємцем завищено на 143 тис грн.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 191 (заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, яке виразилось у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видачі завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

Довідково: приватному підприємцю загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: