Завантаження ...

Полісмени Сумського району розкрили факт підробки документів на викрадене авто (+фото)

Слідчі вже з‘ясували, що дорога іномарка була викрадена в іншому регіоні України, і деякий час перебувала в розшуку. Номери вузлів механізмів виявились «перебитими», а документи - підроблені.



Слідчі вже з‘ясували, що дорога іномарка була викрадена в іншому регіоні України, і деякий час перебувала в розшуку. Номери вузлів механізмів виявились «перебитими», а документи, пред‘явлені водієм, - підроблені.

Інформацію про машину з ймовірно «перебитими» номерами працівники поліції отримали оперативним шляхом. Тож, аби перевірити повідомлення, на одній з ділянок дороги Суми-Юнаківка черговий наряд патрульної поліції й зупинив підозрілу іномарку. Вони подали водієві сигнал зупинити транспортний засіб, і коли «Tойота» RAV-4 завмерла на узбіччі, підійшли перевірити документи.

Житель Вінниччини, молодий чоловік 27 років, пред‘явив серед інших паперів і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Поки один з патрульних з дозволу водія оглядав вузли агрегатів машини, інший перевірив інформацію за наявними базами обліку. В результаті з‘ясувалось, що іномарка не тільки має номери агрегатів з явними ознаками переробки, але й значиться у розшуку як викрадена в іншому регіоні України.

Відтак, на місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції Сумського райвідділу поліції. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). На той час, поки тривали призначені слідством експертні дослідження, іномарка була поміщена на штрафмайданчик. Згодом фахівці підтвердили, що номери машини й справді були «перебиті». Тож коли правоохоронці з‘ясували особу справжнього господаря викраденого позашляховика, то повернули йому транспортний засіб, а справу передали до іншого підрозділу поліції для встановлення кола осіб, причетних до викрадення і перепродажу автівки та підробки документів на неї.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: