Завантаження ...

Останні п’ять років населення м. Суми знаходиться на перших місцях по Україні по враженості педикульозом

Цей показник становить 396,0 на 100 тис. населення за 2017рік при показнику враження населення Сумської області 150,6 на 100 тис. населення, а загальнодержавному 37,1.



Цей показник становить 396,0 на 100 тис. населення за 2017рік при показнику враження населення Сумської області 150,6 на 100 тис. населення, а загальнодержавному 37,1. Цифри вражають, тобто враженість населення м. Суми вошами перевищує державні більше ніж у 10 разів. Проаналізувавши показники треба відмітити, що близько 70% від виявлених випадків вражені діти віком до 18 років. І це проблема не тільки самих дітей, а і їх батьків.

Шановні батьки! Відправляючи свою дитину на відпочинок за новими враженнями попередьте про виконання та дотримання правил особистої гігієни з метою недопущення враження вошима. А після перебування у місцях з великою скупченостю населення, після активного відпочинку обов’язково потрібно переглянути волосся на предмет виявлення вошей в будь-якій стадії розвитку.

У разі виявлення ознак наявності вошей чи підозр, необхідно негайно звернутися до лікаря в лікувально-профілактичний заклад за місцем проживання, який призначить один із великої кількості педикулоцидів ( 20 % бензил - бензоат, “ Ніттіфор”, “ Хігія”, “Делацет”, “Пермін”,“ Перметрин”, „Лавінал”, “ Пара-плюс”, “ Хедрінг”, “ Чемерична вода” та інші ), що реалізуються в аптечній мережі з дотриманням умов їх застосування.

ДУ „Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: