Завантаження ...

У Сумах зареєстрували випадок сказу собаки (+відео)

Як повідомив сайт UA: Суми, вірус виявили у собаки, збитого водієм авто в районі аеропорту на вулиці Герасима Кондратьєва 11 вересня.



Як повідомив сайт UA:Суми, вірус виявили у собаки, збитого водієм авто в районі аеропорту на вулиці Герасима Кондратьєва 11 вересня. За словами начальника Сумського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олександра Хріна, собака був безпритульним: «12 вересня з лабораторії надійшов експертний висновок, що позитивно зреагувала на сказ собака. Розроблено план заходів з локалізації і ліквідації цього захворювання. На сьогоднішній день ведені карантинні обмеження в районі аеропорту. Працівники сумської міськлікарні проводять подвірний обхід домогосподарств».

Станом на тепер на території Сум у державних і приватних клініках вакциновані від сказу близько 7000 собак. За поточний період цього року в Сумській області зареєстрували 60 випадків сказу у тварин: 20 – у лисиць, 20 – у котів, 14 – у собак, 2 випадки – у великої і 2 – у дрібної рогатої худоби. 2 випадки виявили у єнотів. З метою профілактики захворювань на сказ у вересні та жовтні на Сумщині вакцину проти сказу розкидатимуть з літаків АН-2. Спеціальні брикети з вакцинами потраплять до лісових масивів, де їх мають з’їсти дикі тварини: лиси, єноти та інші. Розкидатимуть вакцини 4 літаки. Планують охопити всі райони області, окрім 15-кілометрової смуги вздовж кордону з Росією.

«Буде задіяний аеродром в Глухові. Всі літаки приземлятимуться там, туди приїде автомобіль з холодильною установкою, привезе вакцину. Люди, що пройшли інструктаж, будуть заправляти пристрій – автовак, відстань між польотами буде до тисячі метрів», – розповів начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Володимир Панченко. Сумська область – четверта, де згідно з планом Держпродспоживслужби вакцинуватимуть диких тварин з повітря. Сьогодні ці заходи розпочали в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: