Завантаження ...

Річку Псел у Сумах укрила плівка (+відео)

За повідомленням сайту UA:Суми, це природний донний мул, підтвердити який чи спростувати наявність якого інспектори-екологи не можуть. Про це нам повідомили у державній екологічній інспекції вчора.



За повідомленням сайту UA:Суми, це природний донний мул, підтвердити який чи спростувати наявність якого інспектори-екологи не можуть. Про це нам повідомили у державній екологічній інспекції вчора. Мова йде про ділянку Псла у районі Старого села поблизу сумських очисних споруд. Вчора відпочивальники побачили на поверхні річки бруд, на їхню думку, то були каналізаційні стоки.

Відео в мережу виложив сумчанин Олександр Шкуропат, каже що побачене дуже вразило, тому вирішив зробити і викласти відео.

У “Міськводоканалі кажуть, що то донний мул. “”У звязку з тим, що протягом декількох років у нас не було паводків русло річки Псел не очищується, і весь той донний мул він там і живе. В таку жарку погоду, але вона вже продовжується років три –чотири , особливо на отаких перепадах із-за нехватки кислороду, цей активний залишковий мул, донний мул річковий, він спухає і піднімається назовні“, – повідомив Йосип Тисівський, головний інженер комунального підприємства.

“На даний момент перевірка не проводилась, бо з нинішнім законодавством для проведення перевірки потрібно погодження Державної регуляторної служби України, на підставі офіційного звернення громадян. До Державної екологічної інспекції в Сумській області офіційно звернень від громадян міста не надходило, тільки в мережі інтернет”, –повідомила начальник відділу Держекоінспекції в Сумській області Наталія Троян. За її словами востаннє перевіряли водоканал у червні 2016 року. Торік їхніх інспекторів на підприємство не допускали.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: