Завантаження ...

На Сумщині місцевий житель добровільно здав до поліції знайдену вогнепальну зброю

Шосткинські поліцейські долучились до всеукраїнського місячника добровільної здачі зброї та боєприпасів, який розпочався першого жовтня.



Шосткинські поліцейські долучились до всеукраїнського місячника добровільної здачі зброї та боєприпасів, який розпочався першого жовтня. Дізнавшись про це, 44-річний чоловік поспішив добровільно здати правоохоронцям знайдений в лісосмузі обріз часів Другої світової війни.

Чоловік, який приніс до відділу поліцію зброю, правоохоронцям розповів, що рушницю знайшов у лісі під час збирання грибів. Поблизу дерева він помітив сумку, прикидану сміттям, в якій і знаходилась зброя.

«Небезпечну знахідку правоохоронці направили на експертизу після чого її буде знищено, - говорить Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Добре, що громадяни усвідомлюють якої шкоди може завдати зброя і здають її в поліцію».

Нагадаємо, що громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, відповідно до вимог ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадяни у вказаний термін добровільно здаватимуть до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: