Завантаження ...

На Сумщині шахрайка викрала у подружжя пенсіонерів 10 000 гривень

Вчора вдень до літньої жінки на одній з вулиць Охтирки підійшла невідома та назвавшись представницею Укрпошти, повідомила, що вона уповноважена проводити роботу з пенсіонерами



Вчора вдень до літньої жінки на одній з вулиць Охтирки підійшла невідома та назвавшись представницею Укрпошти, повідомила, що вона уповноважена проводити роботу з пенсіонерами, щодо обміну грошей у рамках грошової реформи, яка нібито проходить в країні. Жінка повідомила, що з обігу почали вилучати «старі» гривні великого номіналу, для заміни їх на гроші нового зразка.

Після чого порадила старенькій довго не зволікати, а показати їй «старі» гроші, для того, щоб переписати номера купюр і підготувати все для обміну.

Прийшовши зі зловмисницею до себе додому, пенсіонерка дістала зі схованки пакунок з грошима у сумі 10 000 гривень та передала їх незнайомці.

Та й справді переписала номери кількох банкнот і віддала всі гроші господарям. А потім, примітивши місце куди ті поклали згорток, просто вкрала його та швидко залишила будинок.

Виявивши крадіжку всіх заощаджень, 96-річний господар відразу ж викликав поліцію.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмисниці, у разі її затримання, може загрожувати штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція Сумщини попереджає громадян про небезпеку бути одуреними та обкраденими, та радить не довіряти свої гроші, заощадження та майно нікому зі сторонніх. Пам’ятайте, на землі ще достатньо пройдисвітів, які тільки й мріють, як привласнити чуже. Тож будьте уважні і обережні, аби не потрапити на гачок злочинців.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: