На Сумщині пройшов фестиваль «Барви життя»

У Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва відбувся регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями

У Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва відбувся регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями



У Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва відбувся регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями

Фестиваль є яскравим нагадуванням про безмежні можливості людської сили духу і спрямований на підтримку розвитку соціальної адаптації та реабілітації осіб з особливими потребами.

«У цій залі сидять люди, які мають особливу силу волі, силу духу. Незважаючи на безліч проблем, вони знаходять у собі мужність виявити свій талант через мистецтво», – звернулася до присутніх заступник начальника управління культури облдержадміністрації Раїса Грицаєнко.

Учасників, які кожен рік дивують своїми творчими досягненнями, прекрасними роботами декоративно-прикладного мистецтва, натхненним виконанням номерів аматорської творчості, зі сцени привітала заступник обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила МУСІЯКА, наголосивши, що рік у рік учасники фестивалю діляться власними «барвами життя» незмінно щиро та щодалі майстерніше.

У мистецькому дійстві взяли участь представники аматорської творчості, відвідувачі міських, районних, обласних організацій, що опікуються проблемами інвалідів.

Сильні духом змагалися у вокальному та хореографічному жанрах, інструментальному виконанні, театральному, літературному, декоративно-прикладному та образотворчому мистецтві.

Переможцем у номінації «Вокально-хоровий жанр» став Павло Шокота (ГО Творчий центр прогресивного розвитку особистості «Пектораль»). У номінації «Театральне мистецтво» перемогу отримала Діана Дорога – відвідувачка центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Кролевецької міськради.

Переможним у номінації «Інструментальне виконання» став виступ Юрія Шевченка – відвідувача Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

Переможцем у номінації «Хореографічний жанр» був колектив «Royal dance» Лебединського міського центру культури і дозвілля. У номінації «Декоративно-прикладне і народне мистецтво» кращими визнано роботи Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Кролевецької міської ради, в номінації «Образотворче мистецтво» – роботи художниці-аматора Валентини Івашко з селища Дубов’язівка.

Спеціальну відзнаку регіонального етапу Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» отримав вокальний дует у складі Оксани Максимук та Юрія Щербака – членів ГО «Сумська обласна організація УТОГ».

Переможці регіонального етапу будуть представляти нашу область у Всеукраїнському фестивалі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», який включає проведення гала-концерту та виставки творів мистецтв у місті Київ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: