Завантаження ...

Глухівський інтернат перетворюється на елітний ліцей із військово-патріотичним ухилом

Ще зовсім нещодавно доля школи-інтернату в Глухові була під великим питанням з огляду на те, що в державі взято курс на відмову від освітніх установ такого типу.



Ще зовсім нещодавно доля школи-інтернату в Глухові була під великим питанням з огляду на те, що в державі взято курс на відмову від освітніх установ такого типу. Більше сотні працівників закладу поволі готувалися шукати роботу, а вихованці розмірковували, як їм житиметься в інших школах. Проте у справу втрутилася обласна влада, і ось новостворений Глухівський ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою розпочав уже другу навчальну чверть-2018. Змінам, що сталися, не натішаться ані дітлахи, ані дорослі.

Як відзначає в.о. директора ліцею-інтернату Ірина Терещенко, школі дуже пощастило, оскільки вона залишилася комунальним закладом Сумської обласної ради, перебуває на її фінансуванні і як підсумок – продовжує навчати дітей. У цьому, за словами керівника ліцею, величезна заслуга голови облради Володимира Токаря, депутатів і особливо Олега Бояринцева.

«Він фактично в останній момент зміг зібрати колектив, керівництво департаменту освіти, щоб прийняти єдине можливе рішення – створити новий заклад інтернатного типу, дозволений законом. Можна було спортивний, але такий напрям вже освоювала Шостка. Нам залишався військовий», – переповідає Ірина Терещенко.

Олег Бояринцев із даного приводу має стійке переконання: «Глухівський ліцей-інтернат має залишатися зразковим закладом та давати дітям можливість отримати якісні знання». Отож-бо народний обранець, заручившись підтримкою колег, докладає значних зусиль, аби дана освітня установа розвивалася й надалі.

До речі, нинішні результати вельми оптимістичні. У ліцеї створені належні умови для проживання учнів, близько 70% з яких – із різних населених пунктів Сумщини. Харчування збалансоване, чотириразове. З 14 жовтня дітям видано форму. Ані за неї, ані загалом за перебування у школі, між іншим, батьки не сплачують ні копійки. Про те, що інтернат поволі перетворюється в елітний навчальний заклад, красномовно свідчить той факт, що кількість ліцеїстів зросла, – нині їх вже 350. І це при тому, що для вступу в новостворену освітню установу юним претендентам необхідно скласти ґрунтовні іспити.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: