Завантаження ...

На Сумщині чергове оголошення в Інтернеті виявилось шахрайською пасткою

Аби зекономити на придбанні опалювального котла, 46-річний житель Конотопського району скористався добре відомими оголошеннями в Інтернеті.



Аби зекономити на придбанні опалювального котла, 46-річний житель Конотопського району скористався добре відомими оголошеннями в Інтернеті. Та натрапивши на цікаву пропозицію, продавцем виявився звичайний аферист, який за рахунок довірливого чоловіка збагатився майже на дві тисячі гривень.

Повідомлення про шахрайство до поліції надійшло від жителя Конотопського району, який розповів правоохоронцям, що знайшов на одному з сайтів цікаву пропозицію про продаж недорогого опалювального котла. А коли вирішив дізнатись про товар, зателефонував за вказаним номером телефону. Слухавку взяв чоловік, який одразу повідомив про те, що готовий його продати за умови сплати завдатку у сумі 1 800 гривень. Заявник погодився. Та щойно надіславши на запропонований рахунок гроші, той класично обірвав зв'язок.

Наразі за цим фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» в рамках, якого ведуться пошуки афериста. А правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням, бути максимально обережними при здійсненні покупок в мережі Інтернет. Не надсилати незнайомцям свої гроші, розраховуватись за товар лише після його отримання та пам’ятати, що кожна друга вигідна пропозиція може бути шахрайською пасткою.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: