Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці ліквідували пожежу літньої кухні (+фото)

27 листопада о 10:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу літньої кухні у с.Сніжки Буринського району.



27 листопада о 10:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу літньої кухні у с.Сніжки Буринського району. У місцевому агропідприємстві є пожежний автомобіль, але він несправний та чергування при ньому не організоване. Тому на гасіння направили відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Подолав відстань у 28 км. вогнеборці прибули на місце виклику. Як було встановлено, вогонь охопив всередині металевий вагончик переобладнаний під літню кухні. Виникла загроза для навісу під яким зберігалось зерно і дрова та розташованої неподалік господарчої споруди.

О 11:29 рятувальникам вдалось відвернути небезпеку та зупинити подальше поширення вогню. О 13:25, використав на гасіння близько 5 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиниця спецтехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Як свідчить статистика, з похолоданням порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів фіксується у більшості пожеж. Тому рятувальники вкотре наголошують: обігріваючи оселю, слідкуйте за станом печей та димоходів. Не забувайте чистити сажу. Не складайте поблизу та не сушіть на печі горючі предмети. У жодному разі не розпалюйте вогонь бензином та не залишайте обігрівальні прилади без нагляду.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: