Завантаження ...

Сьогодні обиратимуть запобіжний захід полоненому моряку з Сумщини

Як повідомив сайт UA:Суми, сьогодні о 14-тій в підконтрольному Росії Київському райсуді Сімферополя розпочались судові засідання



Як повідомив сайт UA:Суми, сьогодні о 14-тій в підконтрольному Росії Київському райсуді Сімферополя розпочались судові засідання, на яких обиратимуть запобіжні заходи захопленим 9-тьом полоненим українським морякам. Про це повідомляє журналіст “Радіо Свобода” Антон Наумлюк.

Серед тих 9 полонених, яким сьогодні мають обрати запобіжні заходи, є уродженець Шосткинщини – Богдан Небилиця.

Полоненим українським морякам інкримінують статтю “Незаконний перетин кордону Російської Федерації”. Вона передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора в підконтрольному Росії Київському райсуді Сімферополя обрали запобіжні заходи 12-тьом полоненим морякам. Ще трьом – запобіжні заходи обрали в Керчі, де поранені моряки знаходилися. Їх арештували на два місяці до 25-го січня.

25-го листопада, військові Російської Федерації стріляли на ураження по кораблях військо-морських сил України, коли ті виходили з Керченської протоки. Шестеро військових поранені. Загалом їх було – 23 – повідомив начальник Генштабу. Броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яни Капу» російські силовики захопили, а військових взяли у полон.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: