Завантаження ...

Поліція Сумщини «роззброює» населення регіону

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження незаконного обігу зброї, працівники поліції Сумщини вчора вилучили у жителів області патрони, порох та револьвер.



В ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження незаконного обігу зброї, працівники поліції Сумщини вчора вилучили у жителів області патрони, порох та револьвер.

Так, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання 28-річного жителя смт Свеса, працівники Ямпільського районного відділення поліції виявили та вилучили 32 патрони до автоматичної зброї калібру 5,45 мм, 21 набій калібру 7,62 мм, патрон калібру 12,7 мм та дві банки мисливського пороху загальною вагою 200 грам. Звідки чоловік взяв боєприпаси і з якою метою зберігав, з’ясовує слідство.

На стаціонарному посту в місті Тростянець, працівники поліції зупинили 30-річного жителя райцентру, у якого під час зовнішньої перевірки виявили і вилучили 44 патрони калібру 7,62 мм. За словами громадянина, патрони він буцімто знайшов у лісі.

В Сумах по вулиці Робітничій працівники поліції зупинили автомобіль «Мазда» під керуванням 35-річного сумчанина, під час огляду якого виявили і вилучили предмет схожий на биту та револьвер під патрон Флобера. Вилучене направлено на експертизу.

За всіма фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Порушникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо, що згідно з ч.3 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Громадянам, які бажають добровільно передати поліції незаконну зброю чи боєприпаси, що у них зберігаються, радимо звертатися до найближчих відділів поліції.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: