Завантаження ...

У СумДУ відкрито нову спеціальність - «Історія та археологія»

У Сумському державному університеті запроваджено нову спеціальність – «Історія та археологія». Розпочати набір студентів на спеціальність планують вже цього року.



У Сумському державному університеті запроваджено нову спеціальність – «Історія та археологія». Розпочати набір студентів на спеціальність планують вже цього року. Загальний ліцензійний обсяг становить 100 осіб (з урахуванням термінів навчання). Ліцензійний обсяг на рік – 25 місць. Ініціативу відкрити нову спеціальність проявили викладачі секції історії кафедри конституційного права, теорії та історії держави і права.

Майбутні історики будуть докладно вивчати історію людства взагалі й історію України зокрема від давнини до сьогодення. Передбачено вивчення і таких спеціальних історичних дисциплін, як нумізматика, генеалогія, геральдика, дипломатика, сфрагістика, історична метрологія, фалеристика, вексилологія та інші.

Предметною областю спеціальності буде історичне минуле України та людства, причинно-наслідковий зв’язок історичних подій і процесів, тенденції історичного поступу та закономірності функціонування людського суспільства, особливості формування й побутування історико-культурної спадщини. Метою навчання буде здобуття знань про національну і всесвітню історію, оволодіння ключовими теоретико-методологічними засадами і методами вивчення та інтерпретації історичного минулого, вирішення актуальних проблем сьогодення та вироблення навичок виявлення, опрацювання й інтерпретації об’єктів матеріальної та нематеріальної культурної спадщини. Крім того, звертатиметься увага на вивчення історії Центрально-Східної Європи, складовою частиною якої є Україна.

Випускники спеціальності «Історія та археологія» матимуть широкий спектр для працевлаштування. Бакалавр історії та археології зможе працювати в науковій, організаційно-управлінській та освітній галузях, на викладацьких й інших посадах у закладах загальної середньої освіти, закладах вищої освіти 1–2 рівнів акредитації, в органах державної влади і місцевого самоврядування, в аналітично-інформаційних інституціях, у друкованих та електронних засобах масової інформації, PR-технологіях, у соціальних і культурних закладах, громадських організаціях, партіях тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: