Завантаження ...

На Сумщині стартував Всеукраїнський мистецький пленер – «Сумська весна»

На Сумщині, під егідою Сумської обласної організації Національної спілки художників України стартував Всеукраїнський мистецький пленер – «Сумська весна», який триватиме з 9 по 25 квітня.



На Сумщині, під егідою Сумської обласної організації Національної спілки художників України стартував Всеукраїнський мистецький пленер – «Сумська весна», який триватиме з 9 по 25 квітня. На захід запросили вісім художників із різних куточків України, які писатимуть неперевершені краєвиди нашого Слобожанського краю.

Під час прес-конференції, яка відбулася 9 квітня у муніципальній галереї, ідейний організатор заходу – відомий художник Ігор Василевський сказав, що з робіт пленеру обов’язково вийде чудова виставка. І чим більше її побачить людей, тим вищою стане цінність та значимість «Сумської весни».

«Родзинкою пленеру стало те, що до нього доєднаються талановиті діти, які зможуть взяти майстер клас з живопису у іменитих художників. Вони відправляться 20 квітня до Путивлю, аби писати чарівні краєвиди. Загалом, це дуже прекрасно, коли єднаються таланти, і дорослі, і дитячі, створюючи диво краси та любові. Тож наша мрія, щоб віднині митці України зустрічали весну на Сумщині», - зазначив Ігор Василевський. Він висловив надію, що такий пленер стане традиційно щорічним та допоможе показати красу Сумщини всій Україні і світові.

Художники впевнені, що пленер є одним із найкомфортніших варіантів для творчості. На кожному такому заході багато вчишся у інших, тут присутня здорова конкуренція і дружня підтримка. Але дуже важливо, говорять митці, коли є доброчинна складова з боку меценатів.

Тож дякували депутату обласної ради Андрію Кисілю за його повну підтримку пленеру «Сумська весна».

«Тільки разом ми можемо робити позитивні зміни. Дуже важливо, коли не лише художники беруться за справу, а є бажання й інших людей. Андрію Кисілю від нас − глибока повага та шана. Він розуміє, що головна мета конкурсу – нести в світ позитив мистецтва, зробити світ красивішим, добрішим і цікавішим», - сказав Ігор Василевський.

Сам депутат не акцентував увагу про свій внесок у захід, зазначив лише, що пленер попрацює на активізацію позитивного іміджу Сумщини. «Мистецькі заходи, фестивалі, пленери роблять неоціненну справу. Важливу і перспективну. Я впевнений, що «Сумська весна» відкриє цікаві сторінки історії, культури, краси нашого краю. Допоможе відчути глибочінь душі Сумщини».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: