За тиждень сумський рибоохоронний патруль зафіксував 22 випадки браконьєрства

У період з 6 по 12 червня 2019 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, з яких 13 грубих.

У період з 6 по 12 червня 2019 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, з яких 13 грубих.



У період з 6 по 12 червня 2019 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, з яких 13 грубих. Також складено три протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 88 КУпАП та два за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких конфісковано 5 кг риби та 8 од. заборонених знарядь лову.

«За цей період у порушників конфісковано 73 кг водних біоресурсів та 24 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 18 409 грн. Накладено штрафів у розмірі 255 грн», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, шостого червня в ході рибоохоронної роботи на території водосховища Лисиця в с. Боромля Тростянецького району держінспекторами виявлено двох порушників, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. За допомогою двох сіток чоловіки виловили 10 кг риби, а саме: карась – 40 шт., окунь – 5 шт., плітка – 5 шт., сазан – 1 шт. Сума збитку склала 1 496 грн.

Того самого дня рибоохоронний патруль виявив незаконний вилов мотиля. На водоймі в с. Новоандріївка Білопільського району два громадянина, за допомогою забороненого знаряддя лову - двох драг здобули 1 кг мотиля. Збитки становлять 510 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Крім того, на водоймі в с. Сергіївка Білопільського району рибалка в нерестовий період намагався на човні наловити риби. Інспекторами складено на особу протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Сьомого червня 2019 року патрульні виявили грубе порушення правил рибальства. На р. Псел в м. Суми двоє чоловіків добували водні біоресурси забороненими знаряддями лову – «косинкою» та сіткою. Риби не спіймали.

А дев’ятого червня рибоохоронний патруль в с. Пекарі Конотопського району на Карабутівському водосховищі виявив порушника. За допомогою забороненого знаряддя лову – двох сіток здобув рибу: плотва – 10 шт., загальною вагою 1 кг. Сума збитків склала 850 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

На цій же водоймі інспекторами вилучено п’ять безхозних сіток. В сітках знаходилась така риба: карась сріблястий – 17 шт., загальною вагою 3 кг. Вся риба була випущена у водне середовище.

Сумський рибоохоронний патруль виявляє факти незаконного збуту водних біоресурсів.

Так, 11 червня 2019 року на центральному ринку м. Суми зафіксовано реалізацію 5,1 кг водних біоресурсів без документів, що підтверджують законність придбання та якість продукції, а саме: мотиля – 100 грам та линків – 5 кг (23 шт.). На реалізаторів оформлено протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Управління Держрибагентства у Сумській області закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушень - прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (096) 838-25-70, (0542) 77-90-13 або всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: