Завантаження ...

На Сумщині відновлюють ставки

Замість висохлої і зарослої очеретом водойми у селі Горобівка, що на Білопільщині, буде ставок, де можна рибалити, відпочивати, випасати худобу і випускати плавати свійську птицю.



Замість висохлої і зарослої очеретом водойми у селі Горобівка, що на Білопільщині, буде ставок, де можна рибалити, відпочивати, випасати худобу і випускати плавати свійську птицю.

Із проханням відновити водойму місцеві жителі звернулися до голови Сумської обласної ради Володимира Токаря. Сільський голова Михайло Усенко написав офіційний лист до Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області і за допомогою Боромлянського міжрайонного управління водного господарства розпочалася робота у цьому напрямку.

Оскільки ставок знаходиться у заповідній зоні, за рахунок коштів обласної екопрограми було виділено 1 млн 200 тисяч грн. Ще 200 тисяч грн надала сільська рада. Тож уже влітку тут розпочали укріплювати береги, дамбу, вичистили дно, поставили водоскидну споруду типу «Монах». І ставок вже наповнюється водою.

Подивитися на власні очі, як добігають кінця заплановані заходи, приїхали голова обласної ради та начальник Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області.

Місцевий аграрій Григорій Поляков каже: «Ставок у цьому місці був завжди. У ньому купалися ще пани. Але тут знаходяться джерела, стікає вода після танення снігу і останні роки вона почала проривати дамбу. Вода тече в місцеву річку Кригу і водночас затоплює городи селян».

Керівник Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області Олексій Гордійко наголосив, що вода зі ставка – акумулююча. Вона стікатиме в річку Кригу, таким чином буде очищення водойми і наповнення річки, яка також останнім часом стала пересихати. «Зараз відбувається відродження водного об’єкта у заповідній зоні. І завдячуючи спільним зусиллям влади і громадськості, зроблена дуже важлива справа, при чому у короткі терміни», - зазначив головний водогосподарник області.

Лише за декілька днів вода піднялася у ставку на 2 см, тут з’являється риба і наступного року водойма стане прекрасною зоною відпочинку.

«Відродивши ставок, ми зробили одразу дві важливі справи: відновили екологічну систему і допомогли людям як у веденні господарства, бо вода завжди необхідна, так і у відпочинку. Сюди повернуться бобри, прилетить птиця, з’являться тварини, комахи, буде риба. На моє переконання, ми повинні жити не сьогоднішнім днем, а дбати про наступні покоління. Якщо наш депутатський корпус і надалі активно сприятиме природоохоронним ініціативам, наша Сумщина стане ще красивішою. А я впевнений, що так і буде», - зазначив голова обласної ради Володимир Токар.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: