Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль у вересні викрив 80 правопорушень

У вересні 2019 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 80 рибоохоронних рейдів та викрито 77 порушень природоохоронного законодавств, з яких 43 – грубих.



У вересні 2019 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 80 рибоохоронних рейдів та викрито 77 порушень природоохоронного законодавств, з яких 43 – грубих. Також складено два протокола за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 11 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один - за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП(виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову). Оформлено 20 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 91 кг риби та 145 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період збитки, завдані рибним запасам, склали 42 152 грн. На порушників накладено 16 932 грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 231 кг водних біоресурсів, з яких 46 кг – на ринках, 108 кг – на водоймах та 13 кг – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, п’ятого вересня 2019 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля під час проведення сумісного рейду з працівниками нацполіції на водоймі в с. Чупахівка Охтирського району виявлено грубе порушення правил рибальства. Близько 3 години були викриті порушники, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову – «павуком» та чотирма «ятерами». Риби не спіймали.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Крім того, на цій же водоймі рейдовою групою знайдено безхазяйне майно. Вилучено 41 од. сіток, загальною довжиною 2 100 метрів та 21 од. ятерів, в яких находилось 53 кг водних біоресурсів. Живу рибу (15 кг) випущено до природного середовища, а 38 кг передано в КП «Центр догляду за тваринами» Сумської міської ради. Складено акти виявлення безхазяйного майна.

17 вересня державними інспекторами разом з представниками поліції під час проведення рейду на р. Псел в м. Суми у заборонений період виявлено грубе порушення правил рибальства. Близько 4 години був виявлений місцевий житель, який в гідрокостюмі за допомогою аквалангу здійснював вилов раків. Йому вдалося здобути 485 екз. раків, загальною вагою близько 10 кг. Сума завданих збитків, завданих рибному господарству України склала 12 367,5 грн. На особу складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено, згідно опису-оцінки знарядь лову.

18 вересня 2019 року на водоймі с. Новоандріївка Білопільського району рибпатруль виявив громадянина, який здобув «драгою» 1 кг мотиля. Сума збитку склала 510 грн.

Того самого дня державними інспекторами на водоймі в с. Голуби Буринського району викрито порушника, який в заборонений період за допомогою «раколовок» у кількості 14 од., добув 1,5 кг (35 шт.) раків. Завдано збитків у розмірі 892,5 грн.

19 вересня під час рибоохоронної роботи на р. Чаша в м. Буринь знайдено безхазяйне майно – чотири сітки без риби. Складено акт безхазяйного майна, власника якого не установлено.

20 вересня 2019 року державними інспекторами спільно з представниками поліції під час проведення рейду на водоймі в с. Новоандріївка Білопільського району зафіксовано грубе порушення Правил рибальства. Близько 15 години виявлений громадянин, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – трьома сітками. У такий спосіб йому вдалося виловити 25 кг риби: карась сріблястий - 99 шт. Порушником завдано збитків рибному господарству України на суму 1 683 грн.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природи. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: