Завантаження ...

На Сумщині триває місячник добровільної здачі зброї

Нагадуємо, що жителі Сумщини можуть звернутись до відділів і відділень поліції та добровільно здати незареєстровану вогнепальну, холодну зброю, набої та вибухівку



Нагадуємо, що жителі Сумщини можуть звернутись до відділів і відділень поліції та добровільно здати незареєстровану вогнепальну, холодну зброю, набої та вибухівку, тим самим звільнившись від кримінальної відповідальності.

Так, житель Білопільського району приніс до місцевого відділення поліції 2 гладкоствольні мисливські рушниці "ТОЗ-63" калібру 16 мм та "МЦ 20-01" калібру 20 мм., які за словами чоловіка знайшов під час прибирання у будинку свого покійного батька.

А ось 50-річний житель Глухівщини поповнив статистику місячника двома гладкоствольними мисливськими рушницями "ІЖ-54" калібру 12 мм та "ІЖ-26", калібру 12 мм, на які випадково натрапив на горищі нежилого будинку.

У Шостці 30-річний місцевий, бажаючи уникнути кримінальної відповідальності, приніс до поліції стартовий пістолет "KRAL - 2008 - Magnum". За словами чоловіка, зброю знайшов під час риболовлі на березі річки Десна.

Двоє жителів Краснопілля добровільно здали до поліції 25набоїв різного калібру, що знайшли в урочищі Ревено.

Працівники поліції вкотре нагадують, що згідно ч.1 ст. 263 КК України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, передача чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, або вибухових пристроїв без передбаченого дозволу, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

На підставі частини 3 цієї ж статті, особи, які вчинили злочин передбачений ч.1 або 2 цієї ж статті, якщо вони добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

Добровільно здана зброя може бути оформлена у власність громадян у встановленому законом порядку.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: