Завантаження ...

До нових правил роботи готуються сумські автошколи (+відео)

Як повідомив сайт Суспільного, нові правила отримання водійських посвідчень та акредитації автошкіл вступили у дію відучора. Відтак, запроваджується індивідуальний порядок підготовки водіїв в автошколах



Як повідомив сайт Суспільного, нові правила отримання водійських посвідчень та акредитації автошкіл вступили у дію відучора. Відтак, запроваджується індивідуальний порядок підготовки водіїв в автошколах; можливість фото- та відеофіксації під час іспитів і скорочення терміну дії свідоцтва про закінчення автошколи з 10-ти до 2-х років.

Навчальні заклади і автошколи які готують водіїв акредитацію тепер будуть проходити в регіональних сервісних центрах МВС, а не в Києві, як це було до цього.

Речниця регіонального Сумського сервісного центру МВС Альона Чижик говорить, що якщо протягом двох років водій, який вперше отримав посвідчення скоїв не більше двох незначних порушень правил дорожнього руху, то посвідчення на 30 років йому видадуть без призначення іспитів.

Альона Чижик демонструє як працює система відеоспостереження зі складання іспитів на отримання посвідки водія. Перегляд можна здійснити з комп’ютера або телефону зайшовши на сайт відповідного сервісного центру. Це не онлайн-трансляція, а запис з сервера МВС, оскільки відео пригальмовує секунд на 30. Сьогодні у Києві заступник міністра МВС Сергій Гончаров анонсував введення «віртуального номерного знаку» та «цифрового посвідчення водія», які передбачені проектом закону що вносить зміни до Закону України «Про дорожній рух».

«Електронні посвідчення водія і техпаспорти» - це за словами Сергія Гончарова, електронні образи цих документів у мобільному телефоні, інформація про які занесена до бази даних МВС. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: