Завантаження ...

Влада Сумщини – за збереження сумської митниці

На цьому наголосила під час зустрічі з народними депутатами від Сумщини тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик



На цьому наголосила під час зустрічі з народними депутатами від Сумщини тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик

«Сумська облдержадміністрація, депутати обласної ради, жителі області звертаємося сьогодні до вас, шановні депутати, з проханням виступити проти ліквідації Сумської митниці. Ми вважаємо, що така реорганізація суттєво зашкодить не лише Сумщині, а й Україні. Адже, у нас прикордонна область, довжина кордону з Російською Федерацією в межах нашої області 563 кілометри», – зазначила Ірина Купрейчик.

Начальник управління організації митного контролю Сумської митниці ДФС Юрій Рожков повідомив, що відповідно до Постанови Кабміну №858 від 2 жовтня 2019 року «Про утворення територіальних органів державної митної служби» створюється Північна митниця, центр якої знаходиться в Чернігові (увійдуть митні пости нинішньої Сумської митниці, що розташовані на півночі області) та Слобожанська митниця з центром в Харкові (увійдуть пости Сумської області від Білопілля до Великої Писарівки).

«Відбувається не просто розрив митниці, а й розрив області. Крім Сумської, така реорганізація чекає Хмельницьку й Івано-Франківську митниці, але ж ці області не мають кордону з країною-агресором», – наголосив він.

Ірина Купрейчик зазначила, що вона звертається з офіційним листом до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та народних депутатів про недоцільність реорганізації Сумської митниці.

«Серед наших аргументів – не лише довжина кордону, а й те, що у 2016 році Службою Безпеки України на Сумщині був оголошений жовтий рівень терористичної загрози, – говорила посадовець. – Крім того, не зрозуміло, яким чином співпрацювати цим підрозділам в різних областях з нашими правоохоронними органами, управлінням СБУ тощо».

Заступник голови обласної ради Тетяна Головко додала, що Сумська митниця – це робочі місця для жителів депресивних північних районів області, де немає виробничих потужностей, це надходження до бюджету, з яких, в тому числі завдяки «митному експерименту», ремонтувалися дороги на Сумщині. Та це й безпека області насамперед. Тому розгляд питання про збереження Сумської митниці виноситиметься на найближчу сесію обласної ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: