Завантаження ...

Жителька Сумщини постане перед судом за пропозицію поліцейським хабаря

Чотири тисячі гривен пропонувала жінка працівникам поліції, аби ті не складали адміністративний протокол на її чоловіка, який керував автівкою, будучи у стані сп‘яніння.



Чотири тисячі гривен пропонувала жінка працівникам поліції, аби ті не складали адміністративний протокол на її чоловіка, який керував автівкою, будучи у стані сп‘яніння. Тепер подружжю доведеться нести відповідальність: йому – адміністративну, їй – кримінальну.

Під час нічного патрулювання міста, співробітники у складі групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль. За кермом перебував місцевий житель, в салоні також знаходилась його дружина. Перевіряючи документи водія, правоохоронці запідозрили, що той нетверезий.

«Від медичного обстеження на стан сп’яніння громадянин відмовився, - розповідає Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції. – Тож наші співробітники розпочали процедуру оформлення на нього адміністративного протоколу у відповідності зі ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння». Під час заповнення необхідної документації до службового автомобіля підійшла його дружина та запропонувала 4 000 гривень - за не притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності».

Поліцейські застерегли 59-річну жінку від необдуманого вчинку, попередивши про кримінальну відповідальність. Проте вона наполягала.

Відтак, поліцейські задокументували факт надання неправомірної вигоди та відкрили стосовно громадянки кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Тепер обом з подружжя доведеться постати перед судом. Чоловіку загрожує чималий штраф, його дружині - обмеження волі на строк до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: