Сумщина готова до проведення оздоровчої кампанії

Про підготовку регіонів до оздоровчої кампанії-2020 в умовах карантину говорили під час Всеукраїнської селекторної наради та засідання центрального міжвідомчого штабу

Про підготовку регіонів до оздоровчої кампанії-2020 в умовах карантину говорили під час Всеукраїнської селекторної наради та засідання центрального міжвідомчого штабу



Про підготовку регіонів до оздоровчої кампанії-2020 в умовах карантину говорили під час Всеукраїнської селекторної наради та засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2020 році, що відбулася на базі обласної філії ПАТ «Укртелеком». Участь у нараді взяв заступник голови Сумської облдержадміністрації Сергій Банніков

Учасники наради заслухали звіти про стан підготовки оздоровчої кампанії відповідно до завдань, визначених дорученням Прем’єр – Міністра України Дениса Шмигаля від 28.05.2020 № 20002/1/1-20.

Директор Департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса особливу увагу присутніх акцентував на підготовчих заходах до оздоровчої кампанії за всіма напрямками, враховуючи ситуацію в умовах карантину.

Заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко окреслив епідемічну ситуацію в країні станом на сьогодні та висловив думку, що рішення Уряду щодо можливості початку оздоровчої кампанії буде прийматися не раніше 22 червня 2020 року, на наступному етапі виходу з карантинних обмежень. Водночас Віктор Ляшко повідомив, що Міністерство охорони здоров’я до цього часу завершить розроблення та затвердить тимчасові рекомендації щодо функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в пост карантинний період.

Народний депутат України Тетяна Рябуха під час селекторної наради звернула увагу присутніх щодо першочергової відповідальності керівників оздоровчих установ за життя і здоров’я дітей під час оздоровчої кампанії.

На Сумщині наразі підготовлено 37 освітянських закладів оздоровлення та відпочинку, 20 пришкільних таборів з денним перебуванням, 9 профільних таборів з денним перебуванням на базі закладів позашкільної освіти, 25 таборів відпочинку та оздоровлення, у тому числі 2 наметових містечка. В обласному бюджеті на оздоровлення на 2020 рік передбачено достатньо коштів.

Тож Сумщина готова до проведення оздоровчої кампанії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: