Завантаження ...

На Сумщині в комунальну власність повернуто водопровідну мережу

Лише після того, як Конотопська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом, обслуговуючий кооператив погодився з викладеними доводами та добровільно повернув територіальній громаді водопровідну мережу



Лише після того, як Конотопська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом, обслуговуючий кооператив погодився з викладеними доводами та добровільно повернув територіальній громаді водопровідну мережу вартістю близько 30 млн грн. Відтак Господарський суд Сумської області закрив провадження у справі.

Раніше було встановлено, що на підставі рішення сільської ради у 2019 році з обслуговуючим кооперативом укладено договір безоплатного користування протягом 10 років водопровідною мережею для забезпечення водопостачання в с. Попівка Конотопського району. Однак, за версією прокуратури, договір вважається неукладеним, оскільки в нього відсутні державна реєстрація та нотаріальне посвідчення. Оскільки обслуговуючий кооператив користувався нерухомим майном комунальної власності без достатніх правових підстав, прокуратура стала на захист інтересів держави.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: