На Сумщині за минулу добу знешкоджено 31 боєприпас часів минулих війн, ще 30 - виявлено

31 серпня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

31 серпня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни



31 серпня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: у Лебединському районі - двох мінометних мін (120-мм), виявлених в полі на відстані до 3 км в с. Переліски та у Роменському районі – двадцяти чотирьох мінометних мін (50-мм) та 5 артилерійських снарядів калібром 76-мм, виявлених в лісі, на відстані до 500 м від житлових будинків с. Перекопівка.

Цього ж дня, неподалік від того ж населеного пункту, на відстані 900 м від житлових будинків, було виявлено 5 артилерійських снарядів калібром 76-мм та 120-мм, двадцять дві 50-мм мінометні міни та два вибухники.

Ще один випадок мав місце в с. Біловоди, Сумського району, де в полі на відстані 5 км від житлових будинків, місцевий мешканець натрапив на 122-м артснаряд.

На місці небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: