Завантаження ...

У лютому Сумський рибоохоронний патруль викрив 47 порушень

У лютому 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено сім рибоохоронних рейдів та викрито 47 порушень природоохоронного законодавства, з яких вісім – грубих.



У лютому 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено сім рибоохоронних рейдів та викрито 47 порушень природоохоронного законодавства, з яких вісім – грубих. Також складено 32 протоколи - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два протоколи - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено дев’ять од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 1 241 грн. На порушників накладено більше 9 тис. грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 27 од. знарядь лову та 43 кг водних біоресурсів. Передано до судів 10 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомила в. о. начальника Управління – начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олена Шеремереєвич.

Для прикладу, 22 лютого 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Новоандріївка Білопільської міської ОТГ Сумського району. Двоє громадян за допомогою драги добули 0,8 кг мотиля. Сума збитку склала 408 грн.

Того ж дня держінспектори викрили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Ульянівка Білопільської міської ОТГ Сумського району. Двоє порушників добували водні біоресурси за допомогою восьми «косинок». Також на р. Сейм в с. Зинове Путивльської міської ОТГ Конотопського району рибак добував рибу за допомогою заборонених знарядь – двох «екранів». Порушники риби не здобули.

26 лютого рибінспекторами виявлено грубе порушення Правил рибальства на водоймі Кирівської міської ОТГ Охтирського району. Громадянин за допомогою заборонених знарядь – п’яти «косинок» добув 13 екз. карася сріблястого, загальною вагою 2,5 кг. Сума збитку склала 221 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано 32 порушення природоохоронного законодавства та складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів «щуковками», загальною кількістю 174 шт. і за вилов риби на зимувальних ямах в Шосткинському, Сумському, Роменському та Конотопському районах. На порушників накладено штрафів на суму 3 247 грн.

Третього лютого в ході проведення рибоохоронного рейду по Охтирському району держінспектори задокументували порушення Правил рибальства на водоймі в с. Довжик. Рибалка добув рибу: сазан – 2 екз., загальною вагою 0,2 кг, які менші за встановлені мінімальні розміри, дозволені до вилову, згідно з п. 4.11 Правил любительського і спортивного рибальства. Збитки, завдані рибним запасам, склали 612 грн. На порушника складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (зі збитками).

Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Шосткинському районах, згідно з якими вилучено дев’ять сіток, загальною довжиною 310 метрів. У водне середовище випущено 11 кг водних біоресурсів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міста Суми виявлено два випадки незаконного продажу 12 кг водних біоресурсів (короп та карась – по 6 кг). На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено близько 6 тис. грн штрафів.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: