Завантаження ...

Служби у справах дітей створено в 46 територіальних громадах Сумщини

Служби опіки та піклування забезпечують захист не тільки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а й інших особистих і майнових прав кожної дитини, яка є мешканцем громади



Служби опіки та піклування забезпечують захист не тільки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а й інших особистих і майнових прав кожної дитини, яка є мешканцем громади

За словами начальника обласної Служби у справах дітей Юрія Каліновського, у рамках реформування органів місцевого самоврядування в територіальних громадах передбачається створення служб у справах дітей. Наразі у 46 територіальній громадах Сумщини створено такі служби, що складає 90,1% від загальної кількості територіальних громад області.

«Закликаю керівництво органів місцевого самоврядування не зволікати із цим питанням, адже виконавчі органи територіальних громад є органами опіки і піклування. Тому вони зобов’язані виконувати всі передбачені законодавством функції щодо соціально-правового захисту дітей», – відзначив Юрій Каліновський.

За його словами, в громадах фахівці мають забезпечити:облік дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, які можуть бути усиновлені; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій;усиновлених дітей, за умовами проживання та виховання яких здійснюється нагляд;дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;кандидатів в усиновлювачі; нерухомого майна дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі ці службимають методичну підтримку з боку облдержадміністрації. Зокрема, всім службам надано «Методичні рекомендації щодо дотримання прав дитини територіальними громадами».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: