На Сумщині за минулу добу чотири боєприпаси знешкоджено, ще п’ять виявлено

13 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження одного 122 – мм та двох 76-мм артилерійських снарядів, а також одного реактивного снаряду М-13.

13 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження одного 122 – мм та двох 76-мм артилерійських снарядів, а також одного реактивного снаряду М-13.



13 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного 122 – мм та двох 76-мм артилерійських снарядів, а також одного реактивного снаряду М-13. Боєприпаси раніше були виявлені на Охтирщині, Роменщині, Лебединщині та Білопільщині. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

13 травня, о 13:00 на відкритій території с. Комишівка, Охтирського району виявили одну 82-мм мінометну міну. «Відголосок» часів минулих війн знаходився на відстані до 20 м від житлових будинків.

Цього ж дня, о 15:20, на відстані до 1 км від осель громадян м. Конотоп, в полі місцевий житель натрапив на 75 – мм артснаряд.

Після цього, о 17:20 та 17:40 на присадибній ділянці у м. Лебедин та у лісі с.Гірки, що на Лебединщині, на відстанях до 10 м і до 1,7 км від житлових будинків, місцеві мешканці знайшли два артилерійські снаряди калібром 76-мм та 45-мм, а також ручну гранату РГД-1.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: