На Сумщині за минулу добу два боєприпаси знешкоджено, ще шість виявлено

17 травня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни та протитанкової міни ТМ-35.

17 травня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни та протитанкової міни ТМ-35.



17 травня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни та протитанкової міни ТМ-35. Небезпечні знахідки раніше виявили у с. Пушкарівка, Сумського району та с. Сонячне, що на Охтирщині.

Цього ж дня, о 08:29, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення предмету схожого на боєприпас в лісі неподалік с. Котівка, що на Путивльщині. Ним виявилася 82-мм мінометна міна. Небезпечна знахідка знаходилася на відстані до 1 км від житлових будинків.

О 15:00, у річці Псел на глибині 1,5 м в с. Миропілля, що на Краснопільщині, громадяни виявили 120-мм мінометну міну. Застарілий боєприпас знаходився на відтані до 1 км від житлових будинків.

О 15:35, у лісі поблизу с. Перекопівка, Роменського району, місцевими мешканцями було виявлено два артилерійські снаряди калібром 45-мм та 152-мм. «Відголоски» знаходилися на відстані до 600 м від житлових будинків.

О 15:45 на кладовищі, с. Великий ліс, що на Липоводолинщині виявили 76-мм артснаряд. Застарілий боєприпас часів минулих війн знаходився на відстані до 500 0м від житлових будинків.

Після цього, о 15:50 в полі с. Зарічне, що на Тростянеччині, на відстані до 300 м від житлових будинків, місцеві мешканці виявили 82-мм мінометну міну, часів війни.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: