На Сумщині відбуваються навчання рятувальників з усієї України

На території навчально-тактичного полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС у с. Гай Роменського району відбуваються спеціальні навчання рятувальників зі всієї України.

На території навчально-тактичного полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС у с. Гай Роменського району відбуваються спеціальні навчання рятувальників зі всієї України.



На території навчально-тактичного полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС у с. Гай Роменського району відбуваються спеціальні навчання рятувальників зі всієї України. Участь навчаннях беруть Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, керівники силових структур і рятувальних служб та голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома

Спеціальні навчання відбуваються з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації із залученням пожежної, аварійно-рятувальної та іншою спеціальної техніки та авіаційних засобів. Понад 630 рятувальників, 65 одиниць спеціальної та авіаційної техніки, надзвичайні ситуації на кількох локаціях відразу – це все спеціальне навчання з комплексного застосування наземних та авіаційних сил ДСНС (вертольоти Мі-8, Н-225 Airbus, пожежні літаки Ан-32П).

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за декілька років технічне оснащення рятувальників, підготовка та методи подолання надзвичайних ситуацій покращилися в рази.

«Кожен рік ми збираємося на комплексне навчання, на яке залучаємо всі підрозділі МВС. Сьогодні це були навчання на базі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Я хочу, щоб кожен подивився, як ми укріпилися за останні роки, яку техніку використовуємо. Залучаємо літаки, вертольоти, дрони, спеціальні 8-тонні пожежні машини, кінологів. Коли подивишся на якусь велику пожежу, ситуацію із вибухами або терактом, то на місці пригоди завжди відчувається метушня. Мета цих навчань, щоб в метушні була логіка дій, і кожна служба її відпрацювала», – сказав Арсен Аваков.

Своєю чергою голова ДСНС Микола Чечоткін говорив, що сьогодні особовий склад відпрацював також ситуації, які особливо часто виникають в літній період – лісові пожежі, ліквідація наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома зазначив: «Нещодавно на Сумщині відбувалися навчання бригади територіальної оборони, за які нашу область високо оцінили в Міністерстві оборони України. А сьогодні в Роменському районі проходять масштабні навчання бригад Державної служби з надзвичайних ситуацій. Задіяна сучасна техніка, авіація. Дуже важливо, що такі навчання відбуваються саме в нашій прикордонній області. Адже від злагодженості усіх силових структур, медиків, рятувальників та військових інколи залежить безпека всього регіону».

У ході навчання рятувальники відпрацьовували повний спектр заходів з надзвичайних ситуацій. Зокрема, відпрацювали можливий сценарій ліквідації наслідків аварійного приземлення літака, розмінування території та гасіння лісової пожежі, а також зіткнення потяга з автобусом і автомобілем із загорянням та потерпілими. Роботи проводились на різних навчальних місцях, що відповідають найбільш резонансним викликам для особового складу ДСНС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: